И данас поједина домаћинства у селу пеку хлеб у црепуљама.
Поред основних састојака: брашна, квасца, воде и соли потребна су и приручна средства:
месаљ, тканина за покрибање теста кад стасује.
круг, дрвена површина са дршком, пречника око 60.см и дебљине око 2,5 см. На њему се стасало тесто размешује и обликује величина хлеба према црепњи.
даска, дрвена површина елипсастог облика са дршком служи да се обликовани хлеб спусти у врућу црепњу.
острушка, метална шпахтла са дрвеном дршком за скидање залепљеног теста са површина н’чве (наћве).
црепња, округла плитка тава од посебне врсте глине, која трпи високе температуре при загревању на огњишту.
вршник (сач), метални поклопац са алком на средини калоте која се машицама ухвати и вршник (сач) ставља на огњиште, добро загреје и поклопи хлеб за печење у црепуљи.
маше (машице), од метала служе за стављање вршника на ватру, скидање вршника и поклапање хлеба за печење.
лопатица, метална са дугачком дршком служи за посипање вршника врућим пепелом из огњишта, а уз помоћ машица служи и за скидање врућих црепуља са огњишта и постављање на земљани под.
пачавре, старе крпе служе да се обрише црепња када се скине са ватре. Њима се хватају грнетија (грнци) у огњишту, у којима се кувају чорбаста јела.
Свака домаћица из искуства зна по боји дна црепуље када је довољно загрејана. Загрејаност вршника домаћица проверава посипањем мало хладног пепела по вршнику и по његовом “светлуцању” утврђује степен загрејаности.